Tampere ei ole vain upeiden maisemien ja kulttuurielämysten kohde, vaan se on myös ruoan ystävien paratiisi. Tässä blogikirjoituksessa viemme sinut kulinaariselle matkalle Tampereen halki nostaen esille pakollisia ruokia ja ruokapaikkoja, jotka esittelevät kaupungin monipuolista ja herkullista ruokakulttuuria.

  1. Pakollisia ruokia

Tampereen kuuluisat mustamakkarat (Mustamakkara): Yksikään vierailu Tampereella ei ole täydellinen ilman sen ikonisten mustien makkaraiden maistelua. Nämä suolaiset makkarat, jotka on valmistettu sian-, naudan- ja ohran sekoituksesta, tarjoillaan perinteisesti puolukkahillon ja ripaus suolaa kanssa.

Kalakukko: Toinen tamperelainen erikoisuus, kalakukko on perinteinen suomalainen ruiskuorella valmistettu kalapiirakka, joka on täytetty herkullisella sekoituksella kalaa, sianlihaa ja pekonia. Se on täydellinen mukavuusruoka kylmään päivään.

Karjalanpiirakka: Nämä suolaiset leivonnaiset ovat suomalaisen keittiön perusruokaa, eikä Tampere ole poikkeus. Ohuella ruiskuorella valmistetut ja kermaisella riisipuurolla täytetyt karjalaiset piirakat nautitaan usein runsaan voilevitteen kera.

  1. Ruokailun hotspotit

Sori Brewing: Oluen ystävät eivät halua missata vierailua Sori Brewingiin, joka on artesaanipanimo, joka tunnetaan innovatiivisista panimoistaan ja rennosta ilmapiiristä. Pysähdy maistelemaan tai nauti tuoppi heidän uusimpia luomuksiaan viihtyisässä hanahuoneessa.

Ravintola C:* Maistele modernin suomalaisen keittiön makuja Ravintola C:ssä. Tämä Tampereen sydämessä sijaitseva tyylikäs ravintola tarjoaa sesongin menun paikallisista raaka-aineista sekä luovia suomalaisia makuja kunnioittavia ruokia.

Pispalan Pulteri:* Pispalan Pulteri sijaitsee viehättävässä Pispalan kaupunginosassa, ja se on piilotettu helmi, joka tunnetaan runsaasta suomalaisesta ruoastaan ja lämpimästä, kutsuvasta ilmapiiristä. Halusitpa sitten perinteisiä lihapullia tai lohikeittoa, löydät paljon rakkautta tässä kodikkaassa naapuruston ruokapaikassa.

Perinteisistä suomalaisista herkuista innovatiivisiin kulinaarisiin luomuksiin Tampereelta löytyy jokaiseen makuun jotakin. Tule siis nälkäisenä ja valmistaudu herkulliselle matkalle Suomen makujen läpi.